ISSN 1509-1945
wyszukiwanie artykułów
|
© Hygeia Public Health 2019, 54(3) |
Prace poglądowe |
● |
Składniki diety i ksenobiotyki a skład mikrobioty jelitowej |
131-143 | pl | |
| Małgorzata Jeziorek, Bożena Regulska-Ilow | |
● |
Możliwości zastosowania diety paleolitycznej w wybranych jednostkach chorobowych |
144-152 | pl | |
| Alicja Szypowska, Bożena Regulska-Ilow | |
● |
Wartość odżywcza i prozdrowotna owocników grzybów jadalnych |
153-158 | pl | |
| Adam Sidor | |
● |
Próchnica zębów i mucyny ślinowe |
159-164 | pl | |
| Anna Szkaradkiewicz-Karpińska | |
● |
Wpływ retinoidów na skórę i zapobieganie ich skutkom ubocznym |
165-172 | pl | |
| Agnieszka Kaźmierska, Izabela Bolesławska, Juliusz Przysławski | |
● |
Wpływ stylu życia na płodność - przegląd literatury |
173-181 | pl | |
| Barbara Kozakiewicz, Marta Dulęba, Andrzej Deptała | | Prace oryginalne |
● |
Postawy wobec zdrowia i żywienia a utrzymywanie należnej masy ciała wśród pacjentek z chorobą Hashimoto |
182-191 | pl | |
| Justyna Janiszewska, Alicja Kucharska | |
● |
Wiek a skuteczność pozawałowej rehabilitacji kardiologicznej u pacjentów z obniżoną frakcją wyrzutową lewej komory |
192-200 | pl | |
| Agata Nowak, Zbigniew Nowak, Aleksandra Baryła | |
● |
Aktywność antyoksydacyjna ekstraktów sporządzonych ze świeżych i suszonych surowców Ficus carica L. |
201-209 | pl | |
| Anna Muzykiewicz, Joanna Zielonka-Brzezicka, Anna Nowak, Adam Klimowicz | |
|