Strona główna  |  Rada Redakcyjna  |  Redakcja  |  Prenumerata  |  Info dla autorów  |  Konferencje  |  Partnerzy
  
ISSN 1509-1945






wyszukiwanie artykułów







 
© Hygeia Public Health 2019, 54(3)

Prace poglądowe
●  Składniki diety i ksenobiotyki a skład mikrobioty jelitowej 131-143pl
  Małgorzata Jeziorek, Bożena Regulska-Ilow
●  Możliwości zastosowania diety paleolitycznej w wybranych jednostkach chorobowych 144-152pl
  Alicja Szypowska, Bożena Regulska-Ilow
●  Wartość odżywcza i prozdrowotna owocników grzybów jadalnych 153-158pl
  Adam Sidor
●  Próchnica zębów i mucyny ślinowe 159-164pl
  Anna Szkaradkiewicz-Karpińska
●  Wpływ retinoidów na skórę i zapobieganie ich skutkom ubocznym 165-172pl
  Agnieszka Kaźmierska, Izabela Bolesławska, Juliusz Przysławski
●  Wpływ stylu życia na płodność - przegląd literatury 173-181pl
  Barbara Kozakiewicz, Marta Dulęba, Andrzej Deptała

Prace oryginalne
●  Postawy wobec zdrowia i żywienia a utrzymywanie należnej masy ciała wśród pacjentek z chorobą Hashimoto 182-191pl
  Justyna Janiszewska, Alicja Kucharska
●  Wiek a skuteczność pozawałowej rehabilitacji kardiologicznej u pacjentów z obniżoną frakcją wyrzutową lewej komory 192-200pl
  Agata Nowak, Zbigniew Nowak, Aleksandra Baryła
●  Aktywność antyoksydacyjna ekstraktów sporządzonych ze świeżych i suszonych surowców Ficus carica L. 201-209pl
  Anna Muzykiewicz, Joanna Zielonka-Brzezicka, Anna Nowak, Adam Klimowicz